Wie ben ik?

Charlotte van den Hoven van Genderen
Ondernemer en Founder Mom Moon Zwangerschap & Werk
Moeder van drie kinderen.

Ik ben er voor de hardwerkende, ambitieuze, zwangere vrouw & moeder.

Altijd heb ik drukke banen gehad. Lange werkdagen, hoge standaarden en en pittige werkdruk. Ik heb zelf ondervonden hoe lastig het kan zijn een zwangerschap te combineren met een drukke baan. En dat hoeft niet. Ik was zelf degene die mij het meest in de weg stond door mijn overtuigingen en verwachtingen. Ik had graag iemand gehad die mij hielp wat uit te zoomen, te vragen waar ik behoefte aan had en met mij nadacht over wat ik en mijn werkgever van mij konden verwachten voor en na mijn verlof. 

‘Doe maar rustig aan’

Ik had een goede werkgever. Goede voorwaarden, aardige mensen, fijne sfeer. Dit zijn echter geen garanties dat je fluitend je verlof in gaat. Bij veel werkgevers merk je dat zodra het onderwerp ‘zwangerschap’ (en mogelijk ‘verzuim’) om de hoek komt kijken, zij medewerkers liever met rust laten. Of naar de bedrijfsarts sturen omdat zij niet zo goed weten hoe deze medewerkers te begeleiden. 

  • Veel vrouwen krijgen te horen dat ze het maar rustig aan moeten doen (wat is dat dan?) en na 20 weken zwangerschap hebben ze het idee dat ze eigenlijk niet echt meer mee doen.
  • Doen bewust of onbewust een stap terug terwijl dat niet bij ze past.
  • Werken zich een slag in de rondte terwijl ze zichzelf helemaal voorbij lopen.
  • Oftewel, ze staan niet in contact met zichzelf en laten de buitenwereld bepalen wat goed voor hen is.
  • Dit is allemaal zonde.

Ik had behoefte aan verbinding 

Een echt gesprek en iemand die met mij meedacht. Ik voelde alleen niet de ruimte mijn behoefte kenbaar te maken. Veel zwangere vrouwen en jonge moeders voelen al veel schuld (onterecht) richting de werkgever vanwege hun zwangerschap en goedbedoelde adviezen komen vaak niet goed over. Hoe fijn zou het zijn als vrouwen zich tot aan hun verlof van toegevoegde waarde voelen, geen schuld richting werk of collega’s ervaren en met plezier en vertrouwen weer aan het werk gaan? 

Mijn missie

Rustig op verlof gaan en terugkomen is niet vanzelfsprekend. Veel vrouwen hebben hier last van en vinden het moeilijk terug te schakelen en op te schakelen. Omdat ik dit zelf ook zo heb ervaren voelt het als een eer om in dit veld mijn steentje bij te dragen. Ik gun elke vrouw een prachtig verlof waar ze echt de tijd heeft voor haarzelf en de baby. Met mijn werk hoop ik de wereld een beetje mooier te maken en bij te dragen aan inclusief en gezinsvriendelijk werkgeverschap.